Zahiragić pitao premijera šta traži od Skupštine: Budite hrabri Forto i imat ćete podršku SDA

Zastupnik SDA u Skpštini KS Haris Zahiragić također je govorio tokom današnje vanredne sjednice, naglasivši da je Klub zastupnika SDA dao punu podršku održavanju hitne sjednice Skupštine jer su očekivali da će na njoj biti razmatrane konkretne mjere.

Kako je rekao Zahiragić, premijer Forto je tokom svog obraćanja rekao da traži podršku, a nemamo ni jedno riješenje “na stolu”.

“Forto ima punu podršku SDA ukoliko će biti dovoljno hrabar da preloži konkretno mjere. Zašto ova vlada nije zatvorila skijališta, ako imate informaciju da su skijališta jedan od velikih izvora zaraze? Namjeravate li otvoriti nove covid centre kako biste rasteretili KCUS i Opću bolnicu, namjeravate li uvesti tri smjene u domove zdravlja? Šta konkretno tražite od Skupštine da podrži”, pitao je Zahiragić.

Zahiragić je izrazio sumnju da Forto ima problema sa koalicionim partnerima, koji mu, kako kaže, brane da provede konkretne mjere.

“Budite hrabri Forto i imaćete podršku Kluba zastupnika SDA”, kazao je Zahiragić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79