BiH Zahiragić potvrdio: “Bio sam lično danas na okupljanju. Nisam jedini, bio je...

Zahiragić potvrdio: “Bio sam lično danas na okupljanju. Nisam jedini, bio je i Kapidžić i puno ljudi koji su funkcioneri SDA”

Protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića u Sarajevu koji su zvanično počeli u 13 sati ispred Narodnog pozoriša okončani su nešto iza 15 sati, a nekoliko hiljada građana ponovilo je zahtjeve za pravdom i istinom u slučaju smrti dvojice mladića

Zahiragić odgovorio Konakoviću: U “mračnoj rupi” si proveo pola svog života

Bio sam lično danas na okupljanju

Komentar Zahiragića na objavu Konakovića

Dodao je da polariziraju javnost oko ove teme, a to se ne smije dopustiti jer svako normalan želi istinu i pravdu u ovom slučaju.

– Ovo što ti politički radiš i pišeš, neće ti to izdobriti, jer jednostavno, ne može se nepravdom boriti za pravdu. Pravda za Dženana! Prava pravda, a ne ova tvoja, jer nema kod tebe puno Pravde, a ni Naroda Boga mi – napisao je Zahiragić.

Memić: Ovo što se meni dešava jeste uradila politika SDA. Ne mogu se oprati od toga nikako, vrijedi se boriti!”

Muriz Memić energično odbacuje optužbe da u njegovoj borbi ima bilo kakvog političkog utjecaja, u smislu da on kroz svoje zahtjeve i aktivnosti protežira bilo koju političku stranku.

– U mojoj borbi nema politike, ovo nije politika, ali ovo sve što se dešavalo u prikrivanju istine jeste uradila politika. Nemam namjeru baviti se politikom nikada. Bio sam vozač i vozač ću ostati. Ovo što se meni dešava jeste uradila politika SDA.

Ja stojim iza ovih riječi. Nikada se nisu oglasili, nikada nisu spomenuli ovaj slučaj. Taj nesretni Bakir Izetbegović me je i primio, ni pokušao nije ništa uraditi. Samo mu je bio cilj da ja izgovorim ime ubice. Ne mogu mi spočitavati ništa. Oni vješto pokušavaju zapakovati ali neće im ta priča proći, jer znamo sve i svima je jasno o čemu se ovdje radi. Ja sam javno pozvao sve političke stranke da dođu na proteste, ne kao političari, nego kao ljudi. Mnogi su mi i do sada dali tu ljudsku podršku, rekli da podržavaju moju borbu, ali ne mogu se eksponirati jer će im SDA spočitati da je ovo politički, a nije. Ništa ja od njih niti imam, niti tražim, ni oni od mene. Mene zanimaju istina i pravda. Ima li iko da ne bi ovo uradio za svoje dijete? Ponavljam, jedino SDA bježi od ovog slučaja i o njemu se ne oglašava.

Evo ja ću nabrojati ljude i vidjet ćete da je to SDA. idemo od direktorice KCUS-a, ona je SDA, Erna Suljić, njena zamjenica SDA, vještak koji je radio saobraćajno vještačenje Ševal Kovačević SDA, Vahid Ćosić, bivši komesar MUP-a, SDA, Mevludin Halilović SDA, …

Znači sve ide prema SDA, ne mogu se oprati od toga nikako – ističe Memić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM