Zahiragić predložio: Ukinite policijski sat i produžite radno vrijeme ugostitelja

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo skupštinska većina podržala je prijedloge zastupnika Harisa Zahiragića u ime Kluba SDA, a koja se tiču ograničenog kretanja i rada ugostiteljskih objekata u Kantonu Sarajevo.

Podržavanjem ovog prijedloga, Skupština KS zatražila je od Vlade KS i Kriznog štaba da produži radno vrijeme poslovnih subjekata, koje je trenutno ograničeno do 20 sati, te da ga izjednači sa početkom trajanja mjere ograničenog kretanja, odnosno policijskog sata.

Također Skupština KS zahtjeva od Vlade FBiH da produži vrijeme ograničenog kretanja sa 21 na 23 sata, a da u perspektivi, na osnovu epidemiološke analize navedene mjere u potpunosti ukine uz eventualna ograničenja rada potencijalnih žarišta širenja virusa.

– Mjera policijskog sata kao takva, ograničenje je ljudskog prava slobode kretanja. Kao pravnik, svjestan sam svih problema dugog trajanja ovakve mjere. Također, ona utiče i na mentalno zdravlje građana. S tim u vezi, predložili smo produženje sa 21 na 23 sata radi poznatih razloga – kazao je Haris Zahiragić, alaudirajući na mjesec ramazan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79