Zahiragić: Vakcinisali se i članovi porodica “Trojke”, brojne su afere u Ministarstvu zdravstva KS

 

Naprosto je nevjerovatno da skupštinska većina i Vlada Kantona Sarajevo, koji su na izborima građanima ponudili transparentnost, već skoro dva mjeseca drže zatvorene oči na “aferu Pfizer”, kaže za Faktor zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić.

Podsjeća kako Skupština Kantona Sarajevo, odnosno većina, nije izglasala njegov prijedlog da se ispitaju eventualne zloupotrebe u procesu vakcinacije u Kantonu Sarajevo na koje ukazuju već neko vrijeme.

– Poruka koju su poslali građanima je sljedeća: Naše zdravlje je bitnije od vašeg. Nismo ni transparentni, prevarili smo vas. I ne, nemamo se namjeru izvinjavati za to – kaže Zahiragić.

S obzirom na to da je SDA i ranije ukazivala na neregularnosti prilikom vakcinacije ministara u Vladi KS, pitali smo Zahiragića sa kojim to konkretnim informacijama raspolažu.

– Osim onoga što je javnost imala priliku čuti, imamo sve informacije o vakcinaciji i revakcinaciji u zgradi Vlade. I to ne samo ministara, nego i članova porodice, prijatelja i političkih zvaničnika stranaka “Trojke”. Osim toga, veliki broj vakcina je iznošen izvan sistema, a kartoni, njih dvije hiljade, su uništeni – tvrdi Zahiragić.

Kaže da će ustrajati da se istina objelodani, a da mnogo toga zamjeraju ministru zdravstva KS Harisu Vraniću za čiju smjenu planiraju podnijeti zahtjev.

– Sa ovim prijedogom za formiranje skupštinske komisije koja bi sve istražila, pokušali smo im dati šansu da stavimo tačku na temu. Na njihovu žalost, nisu bili dovoljno pametni da prestanu, pa će ova tema i dalje trajati. Kada je u pitanju ministar Vranić, vjerujte mi da je ovo možda i jedna od manjih afera. Naredne sedmice Klub SDA će održati press, imat ćete priliku da čujete jedan dio afera koje su proizvedene u Ministarstvu zdravstva KS.

Sve to, ali i ponašanje ministara u cijeloj pandemiji, više su nego dovoljan razlog da iniciramo smjenu ministra Vranića, a Skupština KS će se glasanjem ZA ograditi od tih afera, a glasanjem PROTIV će preuzeti dio odgovornosti za njih. Bit će zanimljivo u svakom slučaju – zaključuje Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79