Zahiragić žestoko prozvao Vladu KS: Kada je Vučić donio vakcine vrištali ste da je to izdaja, a sada šutite k‘o zaliveni

Ovih dana Vlada Kantona Sarajevo izmoli istu tu količinu vakcina od Vlade Srbije, a dočeka ih pola Vlade na čelu sa Premijerom Fortom na aerodromu, kaže Zahiragić

Premijerka Ana Brnabić jučer je saopćila da će Srbija donirati Kantonu Sarajevo 10.000 vakcina protiv koronavirusa. Njenu izjavu je sinoć potvrdio i sam premijer KS-a, Edin Forto.

Vakcine su stigle danas na sarajevski aerodrom, a komentar na cijelu tu priču imao je zastupnik SDA u Skupštini KS, Haris Zahiragić.

Zahiragić je naime uporedio današnju situaciju sa sarajevskog aerodroma sa onom od prije nekoliko sedmica, kada je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić uručio 5.000 vakcina protiv koronavirusa za imunizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

– Vučić samoinicijativno donira i lično donese neki broj vakcina, dočekaju ga članovi Predsjedništva na aerodromu, ne vakcine, nego njega kao Predsjednika Srbije.

Vrište iz “Trojke” i njihove medijske jedinice za podršku: “izdaja!”, “poniženje!”…

Iskreno, taj dan sam se osjećao zaista loše, čak sam i lično oštro reagovao, ali treba priznati, bio je to vješt diplomatski potez Vučića, napisao je Zahiragić.

Dodao je da je Vlada KS na čelu sa premijerom Fortom ovih dana izmolila istu količinu vakcina, ali da danas nisu govorili kako je riječ o izdaji i poniženju.

– Ovih dana Vlada Kantona Sarajevo izmoli istu tu količinu vakcina od Vlade Srbije, a dočeka ih pola Vlade na čelu sa Premijerom Fortom na aerodromu.

“Izdaja”, “poniženje” – opet dosljedno vrište “časni”, “hrabri” i “pošteni”!

Šalim se naravno, šute k'o zaliveni!, poručio je Zahiragić – piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79