Zahtjev “Četvorke” u Parlamentu: Mora se uvesti obavezan PCR test za ulazak u BiH

Zastupnici SDP-a, Naše stranke i Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH su zatražili hitnu sjednicu ovog doma kako bi raspravljali o zatvaranju granica države.

Oni predlažu jednu tačku dnevnog reda, a to je zaduživanje Vijeća ministara BiH da u roku od 24 sata od dana usvajanja Inicijative na Parlamentu uspostavi za državljanje svih stranih zemalja obavezu posjedovanja negativnog PCR nalaza koji nije stariji od 48 sati od dolaska na granični prijelaz u BiH.

Također, obavezu posjedovanja negativnog nalaza bi imali i državljani Bosne i Hercegovine, u suprotnom traže da im se naloži samoizolacija od 10 dana od dana uslaska u BiH.

Od ovoga bi bili izuzete profesionalne kategorije kao što su vozači, timovi civilne zaštite i slično.

Iz ove tri stranke obrazlažu ovaj svoj zahtjev i opravdavaju ga činjenicom da se epidemiološka situacija pogoršava u državi, a da granice može preći bilo ko bez ikakvih epidemioloških provjera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79