Zahuktali se radovi kroz Hercegovinu, uskoro ćemo brže do mora: Pogledajte kako teku radovi na magistralnoj cesti prema Neumu

Nakon što je asfaltirana dionica od Starog Neuma do Babinog dola, pri kraju je i asfaltiranje dionice od Babinog dola do Oštrovca, te izgradnja tunela kod Oštrovca. Probijena je i trasa od Oštrovca do Broćanca, nakon čega slijedi asfaltiranje, a istovremeno se probija tunel kroz planinu Žaba dugačak 975 metara.

U videu “Autocesta FBiH” možete vidjeti kako iz zraka izgleda do sada izgrađeni dio ceste, kao i radovi na tunelima Oštrovac i Žaba, piše Hayat.

Uskoro bi trebala početi i izgradnja ceste iz pravca Stoca prema Neumu, na dionici od Drenovca do Stolova.

Sredstva za izgradnju ceste Neum- Stolac dio su programa izgradnje i modernizacije magitsralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 miliona eura kojeg kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj. Izgradnja ceste koja će povezati obalu s unutrašnjošću BiH koštat će 40 miliona eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments