Zahvaljujući podršci EU Travnik bogatiji za 11 mladih poduzetnika

U prostorijama Općine Travnik, danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava sa jedanaest mladih poduzetnika, koje je EU finansijski podržala u osnivanju startup preduzeća kroz projekat „TREIN – mreža poduzetništva i inovacija Travnik“, koji se sprovodi se u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju.

Nakon dvomjesečne poduzetničke obuke, u kojoj je učestvovalo 39 biznisa prijavljenih na drugi javni poziv u okviru projekta “TREIN“, stručna komisija je odabrala najboljih 11 biznis planova, koji su u smislu ostvarivosti, održivosti, konkurentnosti na tržištu rada i potencijala za rast i otvaranje novih radnih mjesta dobili priliku za realizaciju poslovnih ideja.

Mladi poduzetnici će, pored finansijske podrške u iznosu od po 10.865 KM, kroz biznis inkubator BeeZone, dobiti i savjetodavnu, odnosno mentorsku podršku tokom prve godine djelovanja, kako bi se mogli nositi sa svim zahtjevima tržišta.

Najbolje ocijenjene biznis ideje koje su podržane u okviru projekta „TREIN“ su:

Mjesto susreta -Amila Ferušić Korkut
Održavanje i uređenje zelenih površina Jurić – Danijel Jurić i Kristijan Jurić
Proizvodnja i prerada voća – Marko Janković i Dragana Šešić-Janković
Eko proizvodnja domaćih sapuna – Sumeja Hadžijunuzović i Alma Grahić
Digitiva – Mirsada Fuško
Škola programiranja Travnik – Abdulah Fajkić
OPG Bašić – Rusmir Bašić
3GO – Hazim Terzić
Barber studio „Just cut it“ – Ismar Dautović
PC lab – Tarik Balić
Naše tradicionalno blago – Alem Adilović
Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik je jedno od pet partnerstava kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, vrijednog 16,1 miliona eura, koji zajednički finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura), a realizuju GIZ, UNDP i ILO.

Parterstvo Travnik čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79