Zajednička izjava kandidata “Četvorke”: Nulta tolerancija prema korupciji i nepotizmu

Stranke “Četvorke” danas će zvanično predstaviti svoje kandidate za načelnike sarajevskih općina.

Kako su saopćili, kandidati Naše stranke, Naroda i Pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste, dat će zajedničku izjavu kojom najavljuju saradnju i nakon izbora.

Evo izjave:

Mi, kandidati za načelnike koalicije “Četvorka”, ovim potpisom se obavezujemo na dosljedno sprovođenje zajedničkog programa i djelovanja. Odlučni smo i spremni da radimo na izgradnji zajedničke i bolje budućnosti svih građanki i građana, i opredijeljeni da u svom mandatu pokrenemo promjene koje će od Sarajeva napraviti savremen, europski grad jer to Sarajevo i njegovi stanovnici zaslužuju. Odlukom da zajednički djelujemo na ostvarivanju konkretnog programa i jasno utvrđenih ciljeva, pokazujemo našu spremnost da mijenjamo postojeće stanje i krenemo u novo, bolje političko djelovanje kojem je primarni interes – interes građanki i građana Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Svjesni problema koje nasljeđujemo od naših prethodnika uvjereni smo da zajedno sa svim građankama i građanima Kantona Sarajevo možemo stvoriti siguran, ugodan, kvalitetan život u Sarajevu i tim primjerom pokazati našu viziju Bosne i Hercegovine. Uvažavajući međusobne ideološke i političke razlike, jednakopravnost svih građanki i građana je neupitan princip naše borbe protiv onih koji očajnički žele zadržati postojeće stanje. Obavezani čvrstim principima, spremni da polazeći od sebe mijenjamo društvo u kom živimo, promijenit ćemo načine funkcionisanja naših lokalnih zajednica. Vratit ćemo povjerenje građanki i građana u lokalne institucije radeći na potpunoj transparentnosti i nultoj toleranciji prema korupciji i nepotizmu. Želimo uspostaviti modernu, efikasnu i depolitiziranu javnu upravu koja će biti servis građanima i privredi a ne prepreka i prilika za korupciju. Pametnim i odgovornim upravljanjem, od naših općina napravit ćemo područja privrednog i ekonomskog razvoja. Želimo mijenjati naš grad, ali i istinski zaštiti i unaprijediti kulturno, arhitektonsko nasljeđe i javne površine. U našim politikama posebnu ćemo pažnju posvetiti mladima i njihovim obrazovnim, sportskim i poslovnim ambicijama. Našim predanim radom na ispunjenju programa, probudit ćemo nadu i dokazati našu neupitnu vjeru u bolju Bosnu i Hercegovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79