Zajednička komisija za odbranu i sigurnost usvojila izvještaj o radu Vijeća ministara 2021.

28.10.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zgrada Institucija Bosne i Hercegovine. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na trećoj sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH usvojen je Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2021. godinu, u dijelu nadležnosti te komisije, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Zajednička komisija nije primila k znanju Informaciju Ministarstva odbrane BiH u vezi sa zaključkom usvojenim na 2. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

K znanju je primljeno obavještenje o isteku mandata parlamentarnog vojnog povjerenika te je u skladu sa Zakonom, pokrenuta procedura za imenovanje novog parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Zajednička komisija usvojila je izvještaje o radu Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja za 2021. i 2022. godinu.

Primljena je k znanju Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za 2022., koju je sačinilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

K znanju su primljene Informacija o učešću predsjedavajućeg Zajedničke komisije Jasmina Imamovića u radu redovne Godišnje analiza u oblasti upravljanja personalom u Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH za 2022. godinu (Sarajevo, 26. 4. 2023.), kao i Informacija o učešću zamjenice predsjedavajućeg Zajedničke komisije Marine Pendeš u radu 17. godišnje konferencije Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane BiH i inspektora Oružanih snaga BiH (Sarajevo, 27. 4. 2023).

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79