Zakazano ročište Sebija vs. UNSA. Evo šta traži!

Pred Općinskim sudom u Sarajevu 7. aprila održat će se prvo ročište za određivanje mjere osiguranja prema UNSA u slučaju diplome Sebije Izetbegović, saznaje Raport.

Sebija Izetbegović je tužila Univerzitet u Sarajevu zbog poništenja zvanja magistra nauka. Ona tvrdi da je uredno završila magistarski i postdiplomski iako nigdje nema njene diplome niti dokaza da je polagala ispite.

Nakon što je UNSA donio odluku Izetbegović je pokrenula tužbe.

Sud je već jednom odbio zahtjev za određivanje privremene mjere poništenja odluke UNSA o njenom uklanjanju iz matične knjige.

Nakon toga je advokatica Senka Nožica tražila mjeru osiguranja. Ona je pojasnila da je mjera osiguranja važnije od privremene mjere jer traje cijelo vrijeme dok traje postupak.

O čemu se radi?

Mjerom osiguranja Sebije Izetbegović želi da se ukinu odluke Senata UNSA dok njena tužba ne bude privedena kraju.

Dakle, ona želi da joj se vrati titula magistra sve dok ne bude prevosnažna presuda u njenoj tužbi protiv UNSA. Inače, Sebija Izetbegović traži 31.000 KM odštete.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79