Zalihić: Situacija je alarmantna i ne znamo hoće li doći do većeg pogoršanja, pred odlukom smo koju je donio KCUS

Adem Zalihić, v.d. direktora JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo kazao je da je ova ustanova od samog početka involvirana u trenutnu situaciju sa epidemijom koronavirusa te da se kotinuirano radi na pružanju hitne medicinske pomoći u Kantonu Sarajevo.

-Smatramo da je nepravdeno da Hitna pomoć ne bude involvirana u donošenje odluka Kriznog štaba kako bi što bolje prevazišli ovu kriznu situaciju koja je alarmantna i ne znamo hoće li doći do još većeg pogoršanja situacije, kazao je Zalihić i otkrio da su pred sličnom odlukom o donošenju vanredne situacije kao i KCUS.

-Pred odlukom smo da donosimo nepopularne mjere, da proglašavamo vanredno stanje kao što je KCUS uradio. Teško nam je da funkcionišemo, apelujem na sve u Skupštini, imamo problem sa primopredajom pacijenata. Zamolio bih  se obrati pažnja na to i da nemamo problema. Često imamo blokirana vozila u zdravstvenim ustanovama, volio bih da se to riješi, apelovao je Zalihić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79