Zaljubljeni par motociklom se odvezao u smrt: Bili su predivni

STRAVA KRAJ PLOMINA Sonja A. (38) i Ervin K. (46) izletjeli su motociklom s ceste i udarili u metalnu ogradu te se survali niz padinu. Poginuli su na mjestu…

Ne mogu vam opisati koliko smo svi tužni i potreseni, ne samo jer je u pitanju moja sestra, nego što su oboje bili predivni, iznimno zaljubljen i skladan par, jako su se dobro slagali i voljeli te uistinu uživali u zajedničkom životu, rekao nam je ožalošćeni Sonjin brat Saša.

Ervin K. (46) i Sonja A. (38) vozili su se u nedjelju na motociklu. Oko 16 sati iz smjera Vozilići prema Rijeci u blagom zavoju, između Plomina i mjesta Zagorje, Ervin je zbog neprilagođene brzine prije zavoja izgubio nadzor te su izletjeli s ceste i udarili u zaštitnu metalnu ogradu, a potom se survali niz padinu duboku 15-ak metara. Prizor koji je dočekao policajce i zamjenicu županijskog državnog odvjetnika iz Pule, koja je s njima obavljala očevid, bio je stravičan. Na intervenciju su pozvani i vatrogasci, koji su satima pokušavali izvući tijela iz provalije.

– Na mjestu događaja intervenirali su labinski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i suvozačicu. Tijela preminulih prevezena su na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije – rekli su iz istarske policije. Labinska Hitna pomoć na mjesto nesreće stigla je za osam minuta.

Naš tim uz pomoć vatrogasaca spustio se u provaliju do unesrećenih, no kad smo se spustili, uvidjeli smo da, nažalost, nije bilo potrebe za oživljavanjem jer su prilikom nesreće kod žrtava nastale ozljede nespojive sa životom – rekla nam je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Ožalošćeni brat poginule vozačice javio nam se u velikoj tuzi.

– Baš su živjeli punim plućima i svaki slobodan trenutak provodili su zajedno. I da, voljeli su se voziti na motociklu, no Ervin je bio jedan krasan, izuzetno pametan, vrijedan čovjek i odgovoran vozač, ali eto, nesreće se događaju – rekao nam je Saša. Dodaje kako je poginuli Ervin radio kao pomorac, no otkad je počela pandemija korona virusa, nije se vraćao na brod, jer je što više vremena htio provesti sa svojom voljenom dragom. Sonja je do prije dvije godine radila kao menadžerica u trgovačkom lancu, a potom u riječkoj vodoinstalacijskoj tvrtki. Iza sebe je ostavila ožalošćenu 20-godišnju kćer iz prijašnjeg braka.

Poginuli Ervin nije imao djece, no iza njega su ostali ožalošćeni stariji roditelji i polubrat. Pogreb poginulog para održat će se zajedno, na isti dan i na istom groblju u Rijeci. Iz istarske policije upozoravaju da su tijekom vikenda poginula dva čovjeka na motociklu, dok je dvoje motociklista lakše ozlijeđeno. Kako bi smanjili stradavanja vozača motocikla i mopeda, Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.

Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti. Također se savjetuje da se kreću propisanim brzinama i brzinu prilagode uvjetima na cesti prenosi 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79