Zamjenik ministra odbrane dijeli Dodikovo mišljenje: Pripadnici OS iz srpskog naroda će preći u OS RS-a?

“Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je da pređe u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana”, izjavio je zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i tako stao uz člana Predsjedništva Milorada Dodika.

Naime, Dodik je ranije naveo kako bi 80 posto pripadnika srpske nacionalnosti prešlo u redove Oružanih snaga RS-a ukoliko bi one bile formirane.

“Dodik vlada tačnim podatkom i procentom, zato što ima nešto što je jače od ankete. Došlo se do toga tako što su pripadnici Oružanih snaga iz reda srpskog naroda dolazili kod svojih pretpostavljenih i starješina i svi su rekli ako do toga dođe da na njih mogu računati”, kaže Okolić i dodaje da su odnosi u Oružanim snagama narušeni, posebno nakon što je ministar odbrane Sifet Podžić, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, odgodio vježbu sa Vojskom Srbije na Manjači.

Okolić kaže da su odnosi narušeni i da se to vidi iz razgovora sa pripadnicima Oružanih snaga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79