Žandarmerija usred noći zaustavila oca bolesnog djeteta i ostavila ga bez riječi

Nije baš prijatno kada te kasno uveče u gradu zaustavi žandarmerija. Dejanovo iskustvo je bilo potpuno drugačije, iako se čini da je i sam na početku bio nepripremljen na ovakav razvoj situacije.

“Zaustavlja me patrola žandamerije sinoć u kasne sate. Prilaze momci vozilu. Krenuo sam da im spremim dokumenta. Dobro veče kaže jedan ne treba, nismo vas zbog toga zaustavili. Drugi me pita je l’ ovo vaš sin na kolima. Zbog toga smo vas zaustavili. U jednom trenutku momci su izvadili pare. Želimo da doniramo za pomoć Vasi. Izgubio sam se. Nisam znao šta da kažem. Ostao sam bez riječi, a srce hoće da pukne”, piše na Facebooku Dejan Milunović, tata malog Vasilija.

Zaustavlja me patrola zandamerije sinoc u kasne sate. .prilaze momci vozilu. .krenuo sam da im spremim dokumenta. .Dobro…

Gepostet von Dejan Milunovic am Sonntag, 31. März 2019

Kao što vidite na fotografijama, Dejan je na staklo svog automobila stavio apel za pomoć sinu.

Vasilije se od rođenja bori sa najtežim oblikom Westovog sindroma i drugim oblicima retardacije mozga. Uprkos svemu tome, on je veseo i nemiran dječak i skoro uvijek ima osmjeh na licu, što sve koji ga pogledaju potpuno razoružava.

Svoju mamu Draganu, tatu Dejana i starijeg brata Strahinju najviše obraduje kada vide mali, ali ipak napredak u njegovom psihičkom, kao i u fizičkom stanju. On ih sve razumije, zna gdje mu je uho, gdje mu je nosić i sve ih pomazi uveče pred spavanje, ali još uvijek ne može sam da sjedi, da drži glavicu, da govori ili hoda.

Fizikalne terapije i lijekovi koji mu kontrolišu epileptične napade su jedine stvari koje mu mogu pomoći. To je dugotrajan i mukotrpan proces, u kome on trpi i određene bolove, ali sve izdržava sa osmijehom, kao da je i sam svjestan da je to jedini način da mu bude bolje. Roditelji na žalost nemaju dovoljno sredstava da njegovo liječenje isprate u cjelosti. Neophodna im je pomoć dobrih ljudi, a momci iz Žandarmerije su očigledno baš to prepoznali. Bravo, ljudi!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79