Regija Srbija Zapalio suprugu rečima ”gorećeš u paklu”

Zapalio suprugu rečima ”gorećeš u paklu”

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora Radana Uroševića (54) jer je pre dve godine, zbog ljubomore, suprugu (47) polio benzinom i zapalio je uz reči “ja ću otići u zatvor a ti ćeš goreti u paklu”

Ovom presudom potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je Urošević osuđen jer je na svirep način pokušao da ubije ženu, odnosno zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju.

Njegova žrtva je radi ostvarivanja svog imovinsko – pravnog zahteva upućena na parnicu.

Kako se navodi u presudi, tokom noći između 17. i 18. januara 2015. godine, nakon svađe između supeužnika i fizičkog nasrtaja, žena napustila stan u kom je živela sa Uroševićem i otišla do stana u kojem joj žive deca, u nameri da pobegne i izbegne dalji sukob.

Za to vreme Urošević je otišao do obližnje benzinske pumpe i kupio benzin u većoj flaši vode, došao tog stana, zvonio, lupao a kada mu je žena otvorila nakon kraće rasprave polio ju je benzinom.

“Na njeno pitanje “Šta to radiš čoveče?” odgovorio “Ja ću otići u zatvor, a ti ćeš goreti u paklu!”, nakon čega je upaljačem upalio benzin kojim je polio suprugu”, navodi sud.

U presudi je zaključeno da je plamen zahvatio telo žene koja je zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled čega je trpela bolove najjačeg intenziteta, “u rangu nepodnošljivih”.

Smrt je sprečena jer je komšija ugasio vatru sa njenog tela i pravovremenim i adekvatnim medicinskim zbrinjavanjem, dok je okrivljeni koristeći pometnju pobegao sa lica mesta, navodi se u presudi.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je prilikom odlučivanja o vrsti i visini krivične sankcije pravilno cenio sve okolnosti.

Tako je, kao olakšavajuće okolnosti za Uroševića uzeo u obzir njegov raniji život i činjenicu da je krivično delo izvršio u stanju uračunljivosti koja je bila smanjena, ali ne bitno.

Od otežavajućih okolnosti cenio je pobude zbog kojih je izvršio krivično delo, odnosno zbog ljubomore, kao i da je prilikom vršenja krivičnog dela pokazao upornost i rešenost da delo izvrši, iako se žena sklonila od njega u drugi stan.

Vesti iz Rubrike