Zapaljeno rastinje iznad Vogošće prijeti kućama

Iznad Vogošće u naselju Ugorsko bukti nisko rastinje. Požarne linije idu s dvije strane, a svaka je duga nekoliko stotina metara. 

Najveći problem predstavlja to što se vatra širi prema stambenim objektima, te je ugroženo stanovništva.

Brzinu širenja vatre doprinosi i vjetar kojeg u ovim momentima itekako ima.

– Pratimo taj dio požara, problem je što se nalazi u miniranom području. Danas imamo previše posla tako da ne možemo dugo pričati s vama – kratko su odgovorili za Hayat.ba iz Dispečerskog centra PVB Kantona Sarajevo.

Sarajevski vatrogasci danas su imali veliki broj intervencija zbog nemarnih građana koji su čisteći svoje bašte palili ostatke i izazvale požar koji se proširio na nisko rastinje. Samo u naselju Hotonj prijavljeno je nekoliko požara, a ima ih širom KS.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS još jednom su uputili građanima apel da prilikom uništavanja korova, trave, lišća da vode računa o paljenju vatre na otvorenom i da, ako se odluče to raditi otvorenim plamenom, obavijeste PVB kako ne bi došlo do katastrofe.

(Hayat/Foto: Hayat)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79