Zapečaćena i firma “Plaza” u vlasništvu Elmedina Karišika

Zapečaćena i firma “Plaza” u vlasništvu Elmedina Karišika


Službenici Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, u pratnji pripadnika Sudske policije FBiH i MUP-a Kantona Sarajevo jutros su počeli pečatiti imovinu za koju se sumnja da je stečena krivičnim djelom.

Ove aktivnosti provode se u okviru predmeta “Start”, koji se odnosi na načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, te sa njim povezane osobe.

Osim nekoliko parkinga u čiji posjed je danas ušla Agencija, zapečaćena je i firma “Plaza” d.o.o. u vlasništvu Elmedina Karišika, koji je jedan od slobode lišenih u akciji “Start”. Zajedno sa njim lišen je slobode i sin načelnika Hadžibajrića Seid, a obojici im je danas Sud BiH produžio pritvor do 8. augusta.

Pritvor im je produžen zbog postojanja opasnosti od bjekstva, te bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Njih dvojica terete se za krivična djela organizovani kriminal u vezi s pranjem novca.

Pritvor je, s druge strane, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu produžen i Hadžibajriću starijem, kao i sekretarki Općine Almi Destanović.

Sudska policija u Federaciji BiH je danas potvrdila da na osnovu naredbe Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), jutros angažirana na pružanju asistencije pripadnicima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u predmetu izvršenja Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu od 29. maja.

Cilj asistencije je da se omogući provođenje sudske odluke i na taj način Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom stvore preduslovi za siguran i nesmetan ulazak u posjed i privremeno upravljanje pravnim licima – privrednim društvima, tačnije, parking prostorima na ukupno sedam lokacija koje se nalaze na području Općine Stari Grad u Sarajevu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija