Zaplijenio 20 polovnih automobila uvezenih u BiH: Zaplijenjeni na području Visokog te smješteni u Kiseljaku

 

Prošle sedmice je na Carinskoj ispostavi Kiseljak smješteno 19 zaplijenjenih rabljenih (polovnih) automobila. Pitali smo nadležne ko ih je i zašto zaplijenio.

Iz spomenute carinske ispostave, odnosno Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) su istakli da je riječ o vozilima koja su dobrim dijelom rastavljena – bez motora, maski, točkova, tapacirunga itd.

Izvor našeg portala kazuje da su automobili zaplijenjeni na području Visokog te da su smješteni u Kiseljaku, jer je u toj carinskoj ispostavi bilo dovoljno prostora za to. Riječ je o uvezenim automobilima.

Zaplijenjeni automobili (Foto: Klix.ba)

Istaknuto je da nisu u mogućnosti odgovoriti ko je i zašto oduzeo vozila, koliko dugo će biti zadržana i šta će biti učinjeno s njima. Kao razlog zašto nisu u mogućnosti odgovoriti na ova pitanja naveli su da ne posjeduju informacije niti dokumentaciju.

Naglasili su da isključivo primaju i vode evidenciju o primljenim stvarima piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79