Zaplijenjena 342 kilograma indijske konoplje: Vozač autobusa rekao da prevozi opremu ekipi iz Brazila

Na graničnom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije pripadnici Policijske uprave Grude, zajedno s pripadnicima Carinske uprave, zaplijenili su 341,8 kilograma indijske konoplje, saopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske. Riječ je o najvrednijoj zapljeni ove godine na tom području.

Indijska konoplja je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak.

Indijsku konoplju je prevozio u 17 velikih crnih torbi, a na upit službenika što je u njima, kazao je da prevozi sportsku opremu ekipi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

Po pronalasku indijske konoplje, vozač je lišen slobode i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Iz PU dubrovačko-neretvanske kažu i kako još jednu osobu sumnjiče da je uključena u ovaj pokušaj prijevoza indijske konoplje u Hrvatsku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79