Zaplijenjeno 324.000 korištenih, pa opranih kondoma za preprodaju

Približno 324.000 korištenih kondoma policija je pronašla tokom premetačine skladišta u pokrajini Binh Duong na jugu Vijetnama.

Vlasnicu, 33-godišnju Pham Thi Thanh Ngoc, sumnjiče da je organizirala recikliranje i vraćanje na tržište ovih sredstava za siguran odnos.

Lokalni VN Explorer navodi da je zaplijenjenih 324.000 kondoma težilo oko 360 kilograma, te da je osumnjičena vlasnica biznisa s njihovim recikliranjem kazala policiji da kondome jednom mjesečno prima od “nepoznate osobe”.

Njen zadatak bio je, navodi se u vijesti, da organizira pranje kondoma, sušenje i njihovo sortiranje. Radnici u tom pogonu potom su gumenim kontraceptivima pomoću gumenih dilda vraćali izvorni oblik.

U članku koji započinje s “Ako putuješ u Vijetnam, ponesi svoj” Daily Mail navodi da je policija zaplijenila kondome i kao materijalni dokaz i kao “opasan medicinski otpad”, kako su navele lokalne vlasti.

Daily Mail se poziva na lokalne izvještaje po kojima je nepoznata količina kondoma ranije prodavana hotelima i trgovinama u okolici skladišta.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79