Zaplijenjeno 97 kg skanka: Potjera na graničnom prelazu u Ulcinju

Foto: Anadolu Agency

Granična policija u Ulcinju oduzela je oko 97 kilograma skanka, a Odeljenje bezbjednosti uhapsilo je jednu osobu, dok se za jednom traga. Uprava policije saopštila je da je policija u mjestu Darza zaustavila vozilo marke “škoda” albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K. P. (29) iz Albanije.

Nakon zaustavljanja vozač je naglo stavio u pogon vozilo i tom prilikom okrznuo vozilom jednog pripadnika granične policije u predjelu noge.

Nakon toga je, kažu, uslijedila potjera za vozilom, koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mjestu Kruče.

Policija je u mestu Klezna zaustavila vozilo marke pasat albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A. H. (30) iz Albanije, a koji se dovodi u vezu sa K. P. i izvršenjem predmetnog krivičnog djela – ističe se u saopštenju.

Drogu pronašao pas

Zaplijenjenu drogu, dodaje se, pronašao je pas granične policije koja je bila odbačena, a koju će vještačiti Forenzički centar.

Ističe se da su pronađena 163 pakovanja sa biljnom materijom tamnozelene boje za koju se sumnja da je skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A. H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K. P. intenzivno traga – zaključuje se u saopštenju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79