Zaplijenjeno preko 100.000 eura vrijedne droge, uključujući marihuanu i hašiš

Zaplijenjeno preko 100.000 eura vrijedne droge, uključujući marihuanu i hašiš


Uskok je pokrenuo istragu protiv 27-godišnjeg policajca kojeg sumnjiči da je drugom 27-godišnjaku i 30-godišnjaku odavao lokacije skrivene droge nakon čega su provaljivali u te objekte i svi zajedno preprodavali drogu vrijednu preko 100.000 eura.

Tužilaštvo i Uprava policije obavijestili su da trojac sumnjiče za zloupotrebu položaja i ovlasti, pomaganje u zloupotrebi položaja i ovlasti, pomaganje u pokušaju zloupotrebe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sumnja se da je 27-godišnji službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, od novembra 2022. do 3. decembra 2023., prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi preprodavači skladište drogu, javlja Hina.

Potom su policajac i 27-godišnjak provalili u jedan prostor i otuđili 40 kilograma marihuane i devet kilograma hašiša, nakon čega su sva trojica prodavali tu drogu na ilegalnom tržištu.

Također se sumnja da su sva trojica osumnjičenika, nakon što je 27-godišnji policajac pribavio podatke o garaži u kojoj je bilo pohranjeno 10,8 kilograma konoplje, došli do garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspjeli, a nakon čega su i uhapšeni.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku te je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za navedena kaznena djela. Također, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Policija i Uskok obavijestili su ranije u ponedjeljak da su u toku hapšenja i provođenje tzv. hitnih dokaznih radnji poput pretresa te da je kriminalističko istraživanje započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija