Zaplijenjeno više od 25 kilograma trave

Jučer su na području Sarajeva policijski službenici Federalne uprave policije uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sproveli operativnu akciju „LIM“ kojom prilikom su dvije osobe lišene slobode.

Ova operativna akcija sprovođena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu.

Tokom aktivnosti privedena su dva lica inicijala M.D. (1990) i O.M. (1976) te su urađeni pretresi osoba i putničkih motornih vozila koje imenovani koriste.

Izvršenim pretresanjima pronađeno je 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L uličnog naziva „skank“ (više od 25 kg), mobilni telefonski aparati kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Predmetna lica će nakon obrade, u zakonskom roku, biti predata nadležnom Tužilaštvu na daljnju nadležnost i postupanje.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavit će daljnji rad s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te dokumentovanja nelegalnih aktivnosti vezanih za predmetna i povezana lica te predmetno krivično djelo, saopćeno je jutros iz FUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments