Započete aktivnosti oko izgradnje Centra za srce u Zenici

Proteklih dana u Gradskoj upravi Zenica potpisan je Ugovor o osnivanju i pravu građenja za izgradnju i uspostavljanje Specijalističke zdravstvene ustanove za liječenje bolesti srca i kardiovaskularnog sistema.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Fuad Kasumović i prof. dr. sci. med. Mirsad Kacila, u ime Nosioca prava građenja,a  sada je napravljen još jedan korak prema realizaciji.

“Specijaliziranu zdravstvenu ustanovu, prema odlukama Komisije koju je potvrdilo Gradsko vijeće Zenica, gradit će PZU Specijalna bolnica “Centar za srce – KM” iz Sarajeva. Prema ugovoru definisano je da će Nosioc prava građenja pribaviti svu potrebnu dokumentaciju, navedenu ustanovu izgraditi, opremiti najsavremenijom tehnologijom te obezbijediti pacijentima dodatni kvalitet zdravstvenih usluga vezanih za kardiologiju, kardiohirurgiju, interventnu kardiologiju”, saopšteno je iz Grada Zenica i dodato:

„Želimo obavijestiti sve naše sugrađane činjenicom da je investitor i nosilac prava građenja, PZU Specijalna bolnica “Centar za srce – KM”, izvršio uplatu naknade od 50.000 KM po ugovoru na račun Grada Zenica. Ovaj čin predstavlja i jasan dokaz da Grad Zenica neće ulagati svoja sredstva za izgradnju klinike, već naprotiv, budžet Grada će dobiti i nešto novca, pored svih benefita koje će pomenuta klinika donijeti građanima. Ovaj korak svakako predstavlja prvi formalni čin koji pokazuje ozbiljnost Gradske uprave i investitora na putu izgradnje i uspostavljanja Specijalističke zdravstvene institucije za srce u Zenici, sve s ciljem da Zeničani mogu obavljati sve svoje kardiohirurške, kardiovaskularne i druge ozbiljne zahvate u svom gradu, besplatno i bez potrebe za transportom u druge gradove, što je do sada bio slučaj“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79