Zar je to moguće u BiH? Pomoćnik ministra primao 7000 KM plate a nije dolazio na posao..

Dušan Jovanović, bivši v.d. pomoćnika ministra za naučnotehnološki razvoj u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi RS, optužen je zbog nedolaska na posao kojim je oštetio budžet za nešto više od 7.000 maraka.

Optužnicu je podiglo Tužilaštvo koje ga tereti za zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Optuženi od 17. novembra 2022. godine do 31. januara 2023. godine je postupao suprotno odredbama člana 21. stav 1. Zakona o državnim službenicima, jer nije dolazio na posao i nije izvršavao poslove i zadatke radnog mjesta na koje je imenovan.

On je postupio suprotno odredbama člana 78. stav 2. Zakona o Republičkoj upravi, jer nije rukovodio oblašću rada ministarstva za koju je formiran resor u koji je imenovan za pomoćnika ministra, iako je za navedeni period primio neto plate u ukupnom iznosu od 7.078,26 KM, koje iznose je prisvojio na štetu budžeta RS. Optuženi je bio svjestan svog djela čije je izvršenje htio te je neizvršavanjem svoje službene dužnosti pribavio sebi korist”, navodi se u optužnici.

Navedeno da je Jovanović u pomenutom periodu imao svojstvo službenog lica, odnosno obavljao je funkciju  v.d. pomoćnik ministra za naučnotehnološki razvoj u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Navodi se da je na tu funkciju imenovan Rješenjem Vlade RS od 03.11.2022. godine.

Optužnicu protiv Jovanovića potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79