Zarađuju “hljeb sa sedam kora”, a hladnu novembarsku noć provest će na otvorenom

Rudarima su u pomoć pritekli studenti i ostali građani Sarajeva

Rudari iz gradova širom Federacija BiH, koji su danas protestvovali ispred Vlade FBiH, odlučili su provesti noć u blizini zgrade ove institucije.

Ovi hrabri ljudi danas su kazali kako neće odustati od svojih zahtjeva, te su spremni ostati ispred zgrade Vlade FBiH sve dok im se oni ne ispune.

Promrzli rudari koji su ostali na otvorenom u ovoj prohladnoj novembarskoj noći, pale vatru kako bi se barem malo ugrijali i “savladali” nisku temperaturu koja je večeras zabilježena u glavnom gradu naše države.

Rudarima su, kako saznajemo, u pomoć pritekli studenti i ostali građani Sarajeva koji su im donijeli hranu i čajeve.

Podsjećamo, podršku rudarima pružili su i članovi popularnog bh. benda Dubioza kolektiv, te su za sutra najavili svoj dolazak ispred zgrade Vlade FBiH.

I studenti donijeli hranu iz kantine rudarima u Sarajevu

Na sutrašnje proteste pozvali su i ostale bh. građane koji mogu doći, te tako pokazati svoju solidarnost sa ljudima koji zarađuju “hljeb sa sedam kora” piše Oslobođenje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79