Zašto je cijena goriva drugačija od pumpe do pumpe?

Prema podacima ove aplikacije cijena dizela u Sarajevu se kreće od 2,91 KM do 3,46 KM, a benzina od 2,71 KM do 3,21 KM.

Cijene goriva posljednjih dana u Bosni i Hercegovini vrtoglavo rastu. Građani Federacije BiH, kako bi znali kako se na kojim pumpama kreću cijene, inače, mogu pratiti putem aplikacije FMT FBiH oil info, jer Federalno ministarstvo trgovine kreiralo je aplikaciju koja se besplatno može koristiti.

Aplikacija omogućuje građanima da na jednom mjestu, na jednostavan i efikasan način, dobiju sveobuhvatnu i pravodobnu informaciju o cijenama kako bi im bili olakšani izbor i kupovina po najpovoljnijim cijenama.

Trenutno, prema podacima ove aplikacije cijena dizela u Sarajevu se kreće od 2,91 KM do 3,46 KM, a benzina od 2,71 KM do 3,21 KM.

U Tuzli cijena dizela ide od 2,86 KM do 3,36 KM. Benzin se kreće od 2,66 KM do 3,06 KM.

U Mostaru gorivo malo skuplje u odnosu na ostale gradove. Pa tako dizel ide od 2,91 KM do 3,61 KM, a benzin od 2,61 KM do 3,16 KM.

Zašto pad cijena nafte na svjetskom tržištu ne znači i automatski pad cijena goriva u BiH

Podsjetimo, jučer je propuštena prilika da se građanima uštedi, kako navode pojedini analitičari, 25 KM po rezervoaru goriva.

 

SNSD je glasao protiv da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama razmatraju po hitnoj proceduri. Usaglašavanja neće biti jer se nije pojavio lider SDA Bakir Izetbegović koji je dopredsjedavajući ovog doma.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79