Zašto je Dan žalosti u srijedu? Delić: Zato što je Vlada RS tada proglasila

Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj telefonski održanoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. augusta Danom žalosti u Federaciji Bosni i Hercegovini zbog stravičnog trostrukog ubistva u Gradačcu.

U Gradačcu se u petak desio monstruozni zločin u kojem je Nermin Sulejmanović likvidirao svoju suprugu i to prenosio uživo na Instagramu, a potom je likvidirao još dvije i ranio tri osobe. Na kraju je izvršio suicid.

Vlada FBiH: U srijedu je Dan žalosti zbog Gradačca

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Prethodno je objavljeno da je Vlada FBiH čekala odluku Vijeća ministara BiH o proglašenju dana žalosti, a kako je izostalo usvajanje ove inicijative na Vijeću ministara, sazvana je vanredna sjednica Vlade FBiH.

“S obzirom da je Vlada entiteta Republika Srpska za Dan žalosti proglasila srijedu, Vlada FBiH vodila se time da se Dan žalosti obilježi na teritoriji cijele države isti dan, te je samo iz tog razloga odlučeno da je Dan žalosti u FBiH također u srijedu”, kazao je nešto ranije ministar rada i socijalne politike FBiH Adnan Delić.

Vlada RS: Kod nas je u srijedu Dan žalosti zbog tragedije u Gradačcu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79