Zašto je Galić običnu prepirku na aerodromu pretvorio u skandal?

Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna prepirka brzo je riješena, rečeno je Faktoru iz izvora u Ambasadi Turske

Zoran Galić, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine, danas je za nekoliko medijskih kuća kazao kako je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo došlo do incidenta, tačnije “došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog osiguranja predsjednika Turske”.

Oglasili se iz Ambasade Turske o incidentu na aerodromu, BiH šalje protestnu notu

Galić je, kako su interpretirali mediji, “potvrdio” kako je došlo do verbalnog sukoba, a zatim i kratkog fizičkog okršaja između pripadnika ličnog osiguranja Recepa Tayyipa Erdogana s pripadnicima Granične policije BiH.

Prema informacijama Faktora, a od izvora iz Ambasade Republike Turske, došlo je do kratkog sporenja “koji je proizašao iz protokola”.

-Do svađe i fizičkog okršaja nije došlo. Kratkotrajna prepirka brzo je riješena. U događaju nema ništa što bi se moglo tako preuveličavati. Odnosi Turske i Bosne i Hercegovine su veoma dobri. Ovako važna posjeta ne bi trebala biti zasjenjena takvim događajem – rekao je za Faktor izvor iz Ambasade Turske.

Oglasili se iz Granične policije: Zaslužili su svi da ih privedemo!

Inače, Zoran Galić je poznat po tome što nije pretjerano nagodan za saradnju s medijima, pa je indikativno da je danas našao vremena da se javi na telefon svim redakcijama koje su bile voljne saslušati njegovu interpretaciju događaja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79