Zašto je Mladen Grujičić danas na bajramskom prijemu pio pivo?

U Srebrenici su danas zamjenik načelnika Opštine Srebrenica, Hamdija Fejzić, i predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica, Ćamil Duraković, upriličili prijem povodom Kurban – bajrama.

Prijemu je, između ostalih zvanica, prisustvovao i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Podsjećanja radi, svega dan pred Kurban bajram, Mladen Grujičić je naredio da se skine baner na kojem je pisalo “Bajram šerif mubarek olsun”, jer mu je smetalo, kako je ranije rekao za medije, to što nema grba Opštine Srebrenica.

Pozvali smo večeras, u kasnim satima, Ćamila Durakovića, kako bi za Source.ba portal prokomentarisao današnji prijem, kao i činjenicu da je Grujičić na bajramskom prijemu pio alkohol.

Podsjećanja radi, kako nalažu vjerski propisi i islamska tradicija, alkohol je strogo zabranjen u islamu, tako da je neumjesno bilo vidjeti fotografiju Grujičića na bajramskom prijemu, a koji pije pivo.

“To je događaj koji organizuje Opština Srebrenica, u ovom slučaju, kada je riječ o Bajramu, to organizuju prvi bošnjački funkcioneri, predsjednik Skupštine i zamjenik načelnika Srebrenice. To je tradicionalni prijem i pozivaju se svi oni koji su na lokalnom nivou neke određene funkcije, pozicije, odbornici, načelnik, direktori… Nama Bajram i naša vjera nalažu da otvaramo svoja srca prema bližima, komšijama, sugrađanima, tako da ja ne vidim ništa sporno da pozivnica kurtoazno ode na sve adrese na koje je vječno išla. Onaj ko se odazvao – odazvao se”, rekao je večeras za Source.ba portal Ćamil Duraković.

Duraković je također prokomentarisao i detalj o kojem mnogi pišu, a to je da je Mladen Grujičić na bajramskom prijemu pio alkoholno piće (pivo), kada znamo da je u islamu alkohol strogo zabranjen, a riječ je o najvećem muslimanskom prazniku, Bajramu.

“Neumjesno je bilo da je Grujičić pio pivo, ne znajući, a kasnije je pri odlasku prišao da se izvini jer je uzeo alkohol. Dakle, mi ne možemo kao domaćini ustati i reći ‘Napolje’ ili ‘Nećeš piti alkohol’. Dakle, čovjek je naručio pivo. U pitanju je restoran u okviru Doma kulture i on pripada Opštini. Tu pravimo zakusku, bajramsku baklavu itd. Niko od nas ne servira alkohol, niti je to naša stvar. Čovjek je došao i sebi naručio pivo. Ne mogu ja nikome reći hoće li piti i šta će piti. Doduše, kada je krenuo, izvinio se. Rekao je: ‘Ja se izvinjavam što sam naručio pivo, ne znajući da to nije umjesno na ovakvim događajima’. Iskreno je došao i rekao da mu je žao što je uzeo pivo, ne znajući prirodu događaja. Možda je dobro što smo počeli jedni drugima ići na te vjerske praznike, da jedni od drugih učimo šta je adet, šta je kultura, šta je ponašanje”, rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Ćamil Duraković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79