Zašto je Zlatiborsko jezero ponovo prazno?

Zlatiborsko jezero koje se nalazi u Srbiji uskoro će dobiti novi sadržaj, a riječ je o  ekranu od vodene prašine na kome će biti emitovane video projekcije.

Poslije pražnjenja jezera, ovih dana započeli su radovi na daljem uređenju, neki bi rekli, preuređenog zlatiborskog jezera.

Iako su mnogi mislili da je detalja na jezeru previše, počev od mlaznica sa svih strana, raznobojnih svjetiljki, fontana, u čemu uživaju patke i labudovi, jezero i dalje nije zasijalo u punom sjaju.

Jezero bi do početka ljetnje sezone trebalo da dobije još jednu fontanu sa vodoskocima visine do 25 metara, svjetlosnim i zvučnim efektima i mogućnostima projekcije filmova na ekranu od vodene prašine.

– U pitanju je Fontana duga oko 120 metara sa propratnim sadržajima. U centralnom dijelu jezera, okrenut ka Kraljevom trgu, nalazit će se ekran od vodene prašine dimenzija 30×15 metara, na kome će se emitovati video-sadržaj. To će biti nešto potpuno novo na ovim prostorima – rekao je ranije za Nova.rs direktor KJP “Zlatibor” Srđan Pantović.

Jedinstvena zlatiborska Fontana, sa vodenim ekranom, trebalo je da bude završena krajem avgusta prošle godine.

Kako je pažnju javnosti, u sred ljetnje sezone privuklo prazno jezero, na šta su uslijedili brojni negativni komentari, nadležni su ipak odlučili da ga krajem prošlog jula ponovo napune, a da vodeni video realizuju za početak ovogodišnje ljetnje sezone.

Pored jezera u novom ruhu, čiji izgled sada niko ne može ni da zamisli, i koje će svakako privući pažnju javnosti i posjetilaca, novine će stići i sa najduže žičare na svijetu, zlatiborske gondola koja će dobiti novih 18 kabina.

Oni koji ovih dana prvi put posjećuju Zlatibor, a takvih je sigurno malo, definitivno nisu odabrali najbolji trenutak da posjete ovu planinu. Neće moći da uživaju u pogledu na jezero koje, u skladu sa ambijentalnom cjelinom, koliko god prenaglašeno ukrasima, i dalje predstavlja najljepši dio ovog turističkog centra.

Na pauzi, do 20. juna, je i najatraktivniji i najskuplji turistički sadržaj Zlatibora, “Gold gondola”. U toku je montaža novih kabina pa će ljetos, u panoramskom pogledu, umjesto iz 54, turisti uživati iz 72 njene kabine. Zlatiborsko jezero prethodnih dana je ispražnjeno i oprano angažovanjem KJP „Zlatibor“ zbog nastavka radova na njegovom daljem uređenju.

Uskoro će ga krasiti fontana sa vodoskocima visine do 25 metara, svjetlosnim i zvučnim efektima i mogućnostima projekcije filmova na ekranu od vodene prašine.

Ova svojevrsna atrakcija zasigurno će privući pažnju kako mještana tako i posjetilaca, te sa nestrpljenjem očekuju njeno puštanje u funkciju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79