Zašto poslovni prostori u Općini Novo Sarajevo zjape prazni?

Šta se iza brda valja u Općini Novo Sarajevo

Poslovni prostori zjape prazni

Kirija od poslovnih prostora je jedan od najsigurnijih načina punjenja Općinskih budžeta. Lijepo je znati da među Općinama ima i onih kojima taj novac i ne treba.

Kako navodi Srđan Srdić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, ova lokalna zajednica duže od 14 mjeseci ne objavljuje javni oglas za dodjelu u zakup poslovnih prostorija s kojim Općina raspolaže piše Crna-Hronika

– Preko 65 javnih prostora je zaključano i na taj način Općini donosi samo gubitke na mjesečnom, polugodišnjem i godišnjem nivou. Ozbiljan je to priliv sredstava.

Da li u tim glavama ima imalo mozga da skontaju koliko bi nam budžet veći bio? Koliko bi finansijski rasteretili građane koji bi ih vrlo rado uzeli pod zakup? Pitam se, šta se to iza brda valja, pita Srdić.

Za većinu tih poslovnih prostora iz budžeta Općine Novo Sarajevo se plaćaju komunalije. A kada bi bili izdati i te pare bi ostale u budžetu, a pored toga od kirija bi se minimalno svakoga mjeseca u budžet slilo minimalno 10.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79