Zašto smo u svemu posljednji samo u korupciji među prvima?

Građani BiH masovno umiru od posljedica pandemije koronavirusa. Najgori smo u regionu. Dnevno umre više od 15 osoba, bolnice su i dalje pretrpane, a ljekari apeliraju na pridržavanje mjera, distancu, nošenje maski…

U samom smo vrhu liste zemalja po broju preminulih. Svi pokazatelji i statistički podaci idu u prilog tome i tako je već mjesecima. Navršila se i godina od početka pandemije, a vlast je i dalje uspavana.

I dok nadležni štabovi apeliraju na pridržavanje mjera, ni na vidiku nema informacija o dolasku vakcina.

S druge strane, ljudi u svijetu i regionu uredno se vakcinišu već mjesecima, a u našoj državi se još ne zna ni kada će vakcine doći. Narod je već i oglušio na najave i lažna obećanja.

Pogotovo jer se ne zna ni koja će vakcina doći. Ne zna se ni hoće li uopće biti odobrene. Ne zna se ni šta radi Agencija za lijekove. U prijevodu – ništa se ne zna i nikome ništa.

Sve je usporeno i uspavano. Koordinacije nema. Državna vlast poručuje jedno, kantoni traže drugo. Ali dok se traži krivac, prebacuju odgovornosti, postajemo crna rupa u Evropi i svijetu.

Jedina smo, ustvari, zemlja, kako stvari trenutno stoje, koja nema vakcine u regionu. I tu smo ponovno posljednji. Samo da to shvate oni koji nam kroje sudbinu i šalju apele da nosimo maske. I dok stižu apeli, situacija se ponovno pogoršava. Raste i broj oboljelih, a imamo i novi soj virusa.

Prema svemu sudeći, dok u BiH vakcine dođu, broj umrlih će se udvostručiti, a Evropa i region završit će s imunizacijom. Vrijeme je da se konačno nadležni probude jer vremena više nema. Odavno je u Bosni i Hercegovini pet do 12! – pišu kolege sa Avaza.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79