Zašto su službe Predsjedništva BiH pokušale sakriti Dodikovu blamažu na sastanku sa Power?

efica USAID-a Samanta Power danas je u Sarajevu razgovarala sa članovima Predsjedništva BiH, a prije sastanka Milorad Dodik se opet osramotio.

On je nakon rukovanja sa Samanthom Power i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom odbio zajedničku fotografiju.

Nakon što je Dodik odšetao do svog mjesta za stolom, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je pokazao gostima ko je razlog zbog čega neće imati zajedničku fotografiju, nakon čega su svi sjeli za stol i počeli razgovor.

(VIDEO) Nova Dodikova blamaža: Odbio da se fotografiše sa Nelsonom i Power

Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH u prvom mailu medijima je poslala neobrađeni videosnimak u kojem je prikazan ovaj momenat. Nedugo zatim u novom emailu je medijima proslijeđen “sređeni” snimak, na kojem je ovaj dio izrezan.

Za sada nije poznato o čemu su razgovarali članovi Predsjedništva BiH s Power i Nelsonom, a više detalja se očekuje na današnjoj press konferenciji šefice USAID-a, koja je zakazana za poslijepodnevne sate.

Samantha Power boravi u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, a kako je naglasila, došla je prenijeti poruke predsjednika Joea Bidena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79