Zašto svi nisu isti: U Sarajevu inspekcija i kazne, u drugim gradovima DERNEK?!

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donio je novu naredbu koja je u primjeni od sutra, 25. februara 2021 .godine.

Poseban novitet je zabrana svih okupljanja u grupama većim od 30 osoba, privatnih okupljanja u grupama većim od 10 osoba te organizacija radnog vremena poslovnih subjekata do 23 sata.

U naredbi je naglašeno da se zabranjuje organizacija svih javnih okupljanja u grupama većim od 30 osoba; Kazne su rigorozne koje plaćaju izgleda samo ugostitelji iz Sarajeva.

Nakon provoda u Vogošći, vlasnik ugostiteljskog objekta kažnjen je sa 5.800KM jer su prilikom kontrole zatečeno 238 osoba u objektu.

Oglasili se iz restorana u Vogošći kojeg je inspekcija zatvorila: “Znam da nekome smetamo i da nas svim silama pokušavaju uništiti”

Inspektori su zapečatili i zatvorili ugostiteljski objekat “Bosna” na Ilidži te napisali kazne u ukupnom iznosu od 5.200KM.

Porezna uprava FBiH kaznila vlasnika restorana “Bosna” sa 5.200 KM

Redovna “mušterija” inspekcijskih kontrola je i Denis Stojnić.

“Ja sam zadovoljan policijskim radom ali zbog imidža nasih objekata i da nam se gosti ne osjećaju neugodno. Bilo bi ljepše i ugodnije za sve na, da policajci čekaju ispred objekta i da reaguju samo ako je potrebno a to je naravno u situaciji ako je vlasnik drzak i ometa rad inspekcije. Mislim da nije ravnopravno i koretno da ove mjere važe samo za ugostitelja u Sarajevu a za druge gradove BiH ne važe. A da ne pričam da se mjere ne važe u tržnim centrima i javnom prevozu. Ako žele da nas zatvore, onda neka nam plate kirije i dadnu plate našim uposlenicima. Sutra naši predstavnici imaju sastanak sa Premijerom Fortom i vjerujem da će naši zahtjevi biti uvaženi, jer nije uredu da javni prevoz, tržni centri naših tajkuna i druge institucije, ove mjere ne važe za njih. Ponovit ću, mi nismo leglo zaraze, mi smo 20.000 ljudi koji žive od svoga ugostiteljskog rada.” – izjavio je Denis Stojnić za naš portal u trenutku kad mu je inspekcija opet posjetila ugostiteljski objekat.

Najavljeni protesti u Sarajevu: “Zašto samo Kanton Sarajevo zatvarate”?

Pogledajte šta su zabilježili naši čitatelji u Tuzli, Vitezu i Mostaru, a vjerujemo da je i u ostalim gradovima slična situacija.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Forto: “Ako zatvorimo kafiće, ko će konobarima isplatiti plate? Nismo mi Austrija”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79