Zašto toliko dugo traje agonija ispred tunela Vranduk

Nezapamćen javašluk kojim je već duže vrijeme otežano saobraćanje najprometnijom saobraćajnicom u BiH donio je i mnogobrojne teorije zbog čega se sve to dogodilo

Iz javnog preduzeća ”Ceste FBiH” saopćili su da će uložiti sve napore da bi se maksimalno ubrzali radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II i što prije normalizirala situacija na ovoj dionici.

– JP ”Ceste FBiH” je poduzelo aktivnosti na saniranju ovog alternativnog pravca koje bi trebale biti okončane početkom jula, nakon čega će putnički saobraćaj biti u potpunosti preusmjeren na ovu cestu dok će se teretna vozila naizmjenično puštati jednom trakom kroz tunel. Na ovaj način će se smanjiti interval čekanja i ubrzati promet kroz tunel – saopćeno je.

A u kakvoj je situacija ta “spasonosna” zaobilaznica najbolje svjedoči jučerašnja situacija. Jaka kiša poplavila je zaobilaznicu koja se koristi tokom radova u tunelu Vranduk.

Policija je bila prisiljena zatvoriti taj pravac u mjestu Ponirak. Kasnije tokom dana uspjeli su odblokirati zaobilaznicu.

Prema dinamici radova, osnovni radovi na rekonstrukciji tunela Vranduk II bi se trebali završiti do sredine oktobra, nakon čega će se saobraćaj pustiti u oba smjera kroz tunel, a samo u noćnim satima vršiti obustave zbog montaže opreme u tunelu prenosi Fokus.

A ovaj nezapamćen javašluk kojim je već duže vrijeme otežano saobraćanje najprometnijom saobraćajnicom u BiH donio je i mnogobrojne teorije zbog čega se sve to dogodilo. Ovo je jedna od njih:

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79