Zastrašjući prizori iz Albanije: Tri osobe poginule, 150 povrijeđenih

Područje Albanije rano jutros, u tri sata i 54 minuta, pogodio je razoran potres. Potres magnitude 6.4 po Rihteru imao je epicentar kod Drača na dubini od 10 kilometara.

Tri osobe su poginule, a 150 je povrijeđenih, prenosi Reuters. U Draču je pala cijela petospratnica, a iz ruševina je spašeno jedno dijete, javljaju lokalni mediji. Građani Tirane izašli su na ulice, neki sa bebama u naručju, prenosi N1 Srbija.

Tri osobe poginule u zemljotresu u Albaniji, građani Tirane na ulicama

Reuters prenosi da su, prema za sada raspoloživim podacima, poginule tri osobe.  Video snimci na društvenim mrežama prikazuju srušenu zgradu u Draču, mjestu 40 kilometara udaljenom od Tirane na jadranskoj obali.

Vide se i zgrade sa velikim napuklinama i srušenim fasadama. Portparol albanske vlade rekao je za Reuters da je najveća šteta na zgradama u Draču, a da je nekoliko ljudi primljeno u bolnicu u Tirani.

Potres se osjetio u Hrvatskoj, u cijeloj Crnoj Gori, kao i u Makedoniji, BiH, Srbiji i Italiji. Radi se o drugom potresu u nešto više od dva mjeseca koji je pogodio Albaniju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79