Zastupnica SDA o novoj pjesmi “Dubioze kolektiv”: Kad pogledam ovaj nivo nekreativnosti, neukusa..

Bend “Dubioza kolektiv” u svom stilu ilustrovao je aktuelnu krizu s pandemijom i nesposobnost domaćih vlasti da nabave vakcine protiv koronavirusa za građane Federacije BiH.

Kratka pjesma za kratko vrijeme izazvala je veliki broj reakcija ali i pregleda.

“Svi su pravo ljuti, a glasno se šuti jer sadaka land nema happy end. Oprali ste pare na maske i na šatore da Bog da vas kačili na vaše respiratore. Fadile je*i se i ti i Vlada Federacije, sadaku čekate dok se igrate države”, navodi se u pjesmi.

Na pjesmu je reagovala zastupnica SDA u Skupštini USK Najla Muratović preko svog Facebook profila.

“Ne znam da li je žalosnije kad vidim da akademski građani, političari sa zavidnim karijerama ovakvo nešto sheruju, lajkuju ili kad pogledam ovaj nivo nekreativnosti, neukusa i upotrijebljenih prostačkih izraza? Zar muzika ne bi trebala biti umjetnost?”, napisala je zastupnica Muratović prenosi Source.

 

Naime, članovi ovog benda su u stihovima opisali trenutnu stanje s pandemijom u našoj državi aludirajući tom prilikom na nebrigu vlasti za zdravlje građana i samim time na krizu s nabavkom vakcina.

“Svi su pravo ljuti, a glasno se šuti jer sadaka land nema happy end. Oprali ste pare na maske i šatore dabogda vas kačili na vaše respiratore. Fadile jebi se i ti i Vlada Federacije”, samo su neki od dijelova teksta ove pjesme.

U svom prepoznatljivom stilu i stajlingu izveli su kratku pjesmu kojom su zapravo poručili da Vlada Federacije BiH čeka sadaku dok se igra države što je zapravo povezano sa nedavnom izjavom premijera Fadila Novalića.

Inače je Dubioza kolektiv prepoznatljiva po svojim pjesmama koje su zapravo svojevrsna kritika vlasti te često javni prostor koriste da bi poslali važne poruke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79