Zastupnica SDA smatra da to što Konaković više voli BiH, nego Bakir što voli Sebiju je udar na svetost porodice i braka

Zastupnica SDA Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić stala je u odbranu svog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića te na Facebooku poručila lideru stranke Narod i pravda Elmedinu Konakoviću da njegov nivo komunikacije ne odgovara ni ulici.

Ona se referirala na Konakovićev status na Twitteru upućen Izetbegoviću: “Da ti objasnim jezikom koji ti razumiješ. Mi ti BiH volimo više nego što ti voliš Sebiju. Pa ti vidi”.

– Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da “više voli BiH nego što predsjednik Izetbegović voli suprugu Sebiju” pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao poziciji koju trenutno obnaša.Ovakav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor.Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica – navela je Biščević Tokić.

Ona napominje da ovakvim istupima Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo.

Konaković Izetbegoviću: Mi BiH volimo više nego što ti voliš Sebiju

– Lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune. Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama – napisala je Biščević-Tokić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79