Zastupnica u BPK Edita Velić prijavila SDA-ovog Ramiza Ridžal zbog prijetnji. Poznat je po tome što je policajaca udario autom

Zastupnica u Skupštini BPK Edita Velić prijavila je policiji prijetnje koje je dobila od zastupnika SDA Ramiza Ridžala.

“Danas (jučer, op.a.) sam dežurnoj službi Uprave policije MUP-a BPK Goražde prijavila prijetnje koje su se desile jučer na zasjedanju Skupštine BPK Goražde, a koje mi je uputio zastupnik SDA, Ramiz Ridžal.

U raspravi o dnevnom redu iznijela sam prijedlog Rezolucije o osudi djela zastupnika SDA, Ramiza Ridžala, kada je 17.03.2021. godine automobilom udario policajca i pobjegao sa lica mjesta, piše Raport.

Probala sam obrazložiti tačku koju predlažem, međutim, predsjedavajuća parlamentarne većine – Aida Sirbubalo, prekinula me je u trenutku kad sam spominjala ime zastupnika Ridžala i to da je automobilom udario policajca.

U prekidu mi je Ridžal uputio prijetnje i bahato se ponašao. Nije to prvi put. Osjećam se nesigurno i nezaštićeno. Uputiti ću pismo predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, da ga obavijestim o ponašanju zvaničnika njegove stranke, a što kod mene kao građanke izaziva strah i nesigurnost.

Nakon prekida pročitala sam prijedlog Rezolucije Skupštine BPK Goražde o osudi djela zastupnika Ridžala, ali skupštinska većina (SDA-SBIH-NBL-ASDA-SBB-Goraždanska priča) nije prihvatila da ju uvrsti u dnevni red. Namjera mi je bila da ovo zakonodavno tijelo pošalje jasnu poruku i osudi to što je jedan zastupnik automobilom udario policajca, ali me ne čudi da nisu prihvatili jer istovremeno njegova stranka SDA nije niti pokušala osuditi njegovo ponašanje niti to što je udario policajca automobilom.

Iako je Ridžal predsjednik skupštinske Komisije za sigurnost, njegova stranka niti parlamentarna većina nisu našle za shodno da ga smijene sa te pozicije. Štaviše, skupštinska većina odbila je uvrstiti na dnevni red Prijedlog Odluke o razrješenju predsjednika Komisije za sigurnost Skupštine BPK Goražde koji je predložio zastupnik Nijaz Musić”, objavila je Velić.

Inače, Ridžal je nedavno automobilom udario policajaca koji ga je zaustavio i htio legitimisati. Ridžač je navodno bio i pod utjecajem alkohola.

Iako se od SDA tražilo da sankcionira Ridžala zbog ovog skandala, to je se nije desilo. Zbog toga i drugih skandala (‘prodaje’ ministarstava zarad većine) SDA-ov klub se raspao u BPK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79