Zastupnici SNS-a stajali i aplaudirali Vučiću više od tri minute

Predsjednik Srbije danas je obrazlagao pregovore o Kosovu u Skupštini Srbije, a čini se da je Aleksandru Vučiću u jednom trenutku bilo neugodno.

Zastupnici SNS-a naravno podržali su svog predsjednika tako što su više od tri minute aplaudirali. A, Vučić je glumio neugodnost.

Kako je Vučić kročio u salu, to je bio dovoljan signal za poslanike vlasti koji su gromoglasnim aplauzom pozdravili njegov dolazak. Video pogledajte ovdje.

U isto vrijeme, poslanici opozicije istakli su transparent „Ne kapitulaciji“. Njim su stavili do znanja kakav odnos imaju prema francusko-njemačkom prijedlogu za Srbiju i Kosovo.

Pored troga, istakli su transparente „Ne ultimatumu“.

Za to vrijeme, poslanici vlasti nisu prestajali da aplaudiraju što je bilo neugodno i očigledno neukusno i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je tražio da sjednu i prekinu sa aplaudiranjem.

Nakon otvaranja sjednice, poslanici ipak nisu prestali da aplaudiraju pa su nakon kraće pauze ponovo krenuli sa aplauzima.

Narodna poslanica i potpredsjednica Skupštie Sandra Božić u jednom trenutku ustala je i krenula da aplaudira. Ali je onda Vučić počeo da priča i cijeli performans je zaustavljen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79