Zastupnik DF-a nakon pucnjave u Sarajevu: “Trojki” je važniji njihov PR nego suočavanje s problemom

Albin Zuhrić, zastupnik Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo, reagirao je na društvenim mrežama povodom najnovijeg sigurnosnog incidenta u Sarajevu. Optužio je vladajuće stranke u Kantonu Sarajevo, poznate kao “Trojku”, za odgovornost u vezi s incidentom.

Na Twitteru je napisao: “Zastupnici i ministri iz NiP-a, Naše stranke i SDP-a su odgovorni za ovaj zločin. Odgovoran bi bio napadač, ali su oni odlučili zabraniti da se govori o sigurnosti, odlučili da je bolje za njihov imidž da guramo stvari pod tepih, da je njihov PR važniji od suočavanja sa problemom koji će samo postajati gori.”

Zuhrić je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da vlasti u Sarajevu ne žele zakazati tematsku sjednicu o narušenoj sigurnosti, uprkos zahtjevima zastupnika iz opozicije.

Također je kritizirao predsjedavajućeg Skupštine KS, Elvedina Okerića, i druge zastupnike koji, prema njegovim riječima, ne žele adekvatno reagirati na ozbiljne sigurnosne probleme u gradu.

Ovom izjavom Zuhrić ponovno ističe svoje neslaganje s postupcima vladajućih stranaka i izražava zabrinutost zbog situacije u Sarajevu, posebno nakon najnovijeg sigurnosnog incidenta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79