Zastupnik firme-kupca Doma penzionera: Čovjek je veliki biznismen u Njemačkoj

Aukcija za prodaju zgrade nekadašnjeg Doma penzinera u sarajevskom naselju Nedžarići održana je danas, a stigle su tri ponude.

Ova informacija ranije je potvrđena za Radiosarajevo.ba iz Agencije za privatizaciju FBiH.

“Pobijedila je firma “Mont-ing” sa sjedištem u Visokom. Radi se o cijeni od 20,1 milion KM”, naveli su iz Agencije.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Nihada Ugarka, zastupnika i suvlasnika ove kompanije.

Bivši Dom penzionera u Nedžarićima prodat visočkoj firmi za čak 20,1 milion KM

Inače, prema zvaničnim poslovnim informacijama, kompanija “Mont-ing” se bavi inženjerstvom i tehničkim savjetovanjem. Osnovana je (prema posljednjem rješenju) u aprilu ove godine. Pored Ugarka, kao vlasnici se navode i Anes Kuč, Enes Kahraman i Furkan Zeynel Gezer.

“Informacija je tačna, ali vam ne mogu dati više informacija, osim da je čovjek s naših prostora i veliki je biznismen u Njemačkoj. Ima veliku građevinsku firmu sa kojom gradi više od 1.500 stanova godišnje u Njemačkoj”, kratko je za Radiosarajevo.ba kazao je Nihad Ugarak.

Nihad Ugarak je, također, direktor firmi Ugarak Produkt d.o.o., Visoko – BiH i UGARAK GmbH Munchen, Njemačka.

Bio je predsjednik asocijacije Bosanskih studenata na IIUM Malezija, gdje se školovao.

Od Ugarka, barem zasad, nismo dobili više informacija o planovima vezanim za Dom penzionera, kao i biznismenu iz Njemačke čija uloga u ovom projektu je, po svemu sudeći, ključna.

Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje, putem Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH, objavio je 9. augusta novi oglas za prodaju ove zgrade

Ko stoji iza firme koja je kupila bivši Dom penzionera u Sarajevu: Osnovana tek prošle godine, lani nije imala prihode!

Namjena objekta je poslovna te je u javnom pozivu istaknuto da ponude sa nižom cijenom neće biti razmatrane te da se nekretnina kupuje u zatečenom stanju, viđeno-kupljeno.

“Kupac će snositi sve troškove u vezi uknjižbe prava vlasništva koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sva fizička i pravna lica koja dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih lica koja imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a koja imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko/mirovinsko i invalidsko osiguranje”, navedeno je u javnom pozivu.

Agencija je ranije u više navrata oglašavala prodaju Doma penzionera u Nedžarićima, ali je svaki put – bezuspješno.

Podsjetimo, u javnosti su se pojavile informacije da je njemački gigant Lidl zainteresiran za kupovinu Doma penzionera piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79