Zastupnik HDZ-a 1990: Gledao sam RTV Herceg-Bosne deset dana, gore je nego što sam mislio, ne dam ni marke

Predsjednik kluba Dvedesetkinih zastupnika u Skupštini ZHK Dobroslav Bukmir oglasio se saopćenjem za javnost u kojem kaže da neda marku za jednostranačku televiziju Herceg – Bosne, a da je spreman dati znatno više za rad javnog servisa na hrvatskom jeziku.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ovih dana po većinihrvatskih portala u BiH, a posebno bliskim HDZ BiH, čitamo da je 37.000 vlasnika računa, a to je otprilike 20% kućanstava kojima EP HZHB isporučuje struju, potpisalo da će plaćati marku mjesečno za rad RTV HB. Koliko vidim ravnateljica RTV HB Slavica Karačić kaže da je jako zadovoljna tom brojkom i da to znači podršku preko 100 000 građana”.

“Ja osobno posjedujem dva sata za struju, odnosno plaćam dva računa Elektroprivredi HZHB i ne mislim ni na jednom plaćati marku mjesečno za rad RTV HB. Zastupnik sam u skupštini Županije Zapadnohercegovačke ispred stranke HDZ 1990, odnosno predsjednik kluba HDZ 1990 u skupštini ŽZH, stranke koja je član Hrvatskog narodnog sabora kao i većina stranaka s hrvatskim predznakom. Slažem se u potpunosti da mi Hrvati nemamo ili imamo vrlo malo medija na hrvatskom jeziku, većinom su to portali, lokalne radio stanice i gore spomenuta RTV HB s tim da se pitamo zašto je HDZ BiH prepustio TV Federacije BiH Bošnjacima ali to je sada duga priča”.

“Znamo da većina gradova i općina sa hrvatskom većinom financijski podržavaju rad RTV HB i županije pa tako i Zapadnohercegovačka županija i gradovi i općine u njoj sa nemalim sredstvima. Posjedujem kabelsku televiziju HOME-tv od Eroneta na kojoj uz 150 drugih kanala ima i TV HB uz sve kanale iz Hrvatske i BiH. Da budem iskren, rijetko palim taj kanal i ja i moji ukućani. Negdje u ovo vrijeme 2020. godine sam odlučio pratiti dnevnik TV HB jedno 10 dana jer sam spremao pitanje za Vladu ŽZH da li nam je potrebna ovakva televizija koju skoro nitko ne gleda i na kojoj nema političkog pluralizma nego služi samo stranci na vlasti. Gledajući dnevnik TV HB tih 10 dana došao sam do zaključka, na žalost, da je i gore nego što sam mislio”.

“Kome je potrebna televizija gdje novinari ne smiju ili ne žele kritizirati stranku na vlasti i njezine ministre i predsjednike vlada. Koliko je TV HB režimska televizija pokazat ću samo na dva slučaja. Kad zasjeda skupština ŽZH, ekipa TV HB se pojavi prvih pet minuta, dadnu mikrofon predsjedniku Vlade i eventualno nekom ministru, a zastupnike iz drugih stranaka ništa ni ne pitaju, mada su sve s hrvatskim predznakom i članice HNS-a. Drugi slučaj konstituiranje gradskog vijeća u Jajcu gdje samo daju prostora vijećnicima HDZ BiH da mogu nastupiti na dnevniku TV HB, a uopće ne dozvole vijećnicima HDZ 1990 da ispričaju svoju stranu priče. Da remiziram. Televizija na hrvatskom jeziku treba. Ali televizija koja u svom informativnom i političkom programu može kritizirati i Iliju Cvitanovića, Slavena Raguža, Ivana Vukadina, Maria Karamatića, ali i isto tako Zdenka Ćosića, Nevenka Hercega, Borjanu Krišto pa ako treba i najviše Dragana Čovića kao najodgovornijeg političara ispred Hrvatskog naroda”, priopćio je Dobroslav Bukmir, zastupnik u Skupštini ZHK i predsjednik kluba zastupnika HDZ 1990 u Skupštini ZHK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79