Zastupnik KIA-e za BiH će biti kažnjen zbog prevare kupaca

Zastupnik KIA-e za BiH će biti kažnjen zbog prevare kupaca


Hrvatski državni inspektorat kaznit će novčano KMAG, zastupnika KIA za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, jer je oštetio nekoliko stotina kupaca.

KMAG je oštetio kupce jer im je navodio da im je servisni interval svakih 15.000 kilometara, a ne, kako to u servisnim knjižicama piše i kako je u Evropskoj uniji, svakih 30.000 kilometara. Zbog toga nekoliko desetaka kupaca KIA EV 6 elektro automobila u Hrvatskoj ne može koristiti uslugu KIA Charge, prenosi Indikator.

Nedavno je Škoda zbog sličnog problema u Njemačkoj morala vratiti novac svim kupcima kojima je dokusurilo da voze auto s navigacijom koja ne radi i koju ne mogu popraviti.

Josipa Borić Novosel još pred godinu dana pokrenula je postupak protiv KMAG-a, ovlaštenog uvoznika i sad napokon ima satisfakciju:

“Ako se ne dogovorimo s KMAG-om sigurno ćemo ih tužiti”, kazala je Borić Novosel.

Iz KMAG-a uporno odupirali prihvaćanju odgovornosti da su kupcima prodali nešto što su reklamirali i što njihovi automobili uopće nemaju.

Za sada će biti kažnjeni kaznom koja ne može za pravnu osobu premašivati 15.000 eura, no od kazne je važnija spoznaja kako su kupcima KIA vozila sada posve otvorena vrata da potraže, i to uspješno, zadovoljštinu na hrvatskim sudovima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija