Zatražen pritvor: Majku uhvatio za noge i bacio s balkona

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu – Područna kancelarija u Vlasenici je nakon ispitivanja Miljana Žarkovića, 23. decembra podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora zbog osnovane sumnje da je ubio majku Desu.

On se sumnjiči da je 21. decembra, oko 23 časa, u Milićima, u pijanom stanju, došao do stana u kome živi sa svojim roditeljima, u Ulici Vuka Stefanovića Karadžića, te po ulasku u stan bez povoda, počeo da razbija stvari po stanu i da ih baca kroz prozor svoje spavaće sobe i sa balkona, na kojem je fizički napao svoje roditelje majku Desu i oca V. Ž.

Dok je njegova majka gledajući sa balkona, provjeravala koje stvari su bačene, objema rukama je uhvatio za nožne zglobove i prebacio je preko ograde balkona. Žena je sa šestog sprata pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu, usljed čega je zadobila tjelesne povrede od kojih je preminula na licu mjesta, prenosi Oslobođenje.

Miljan je nakon zločina uhapšen kada je pokušao da pobjegne iz zgrade, ali je uhapšen i saslušan u Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo koje mu je predložilo jednomjesečni pritvor.

Razlozi za predlaganje mjere pritvora se sastoje u tome da postoji opasnost od bjekstva, da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna i ako je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, ako bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79