Zatražen pritvor za Albanca Sebastijana Laska jer je vozilom udario dječaka

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora državljaninu Albanije Sebastijanu Lasko.

Lasko je osumnjičenom za krivično djelo nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Kako je saopćilo Tužilaštvo KS, pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

“Istovremeno, zbog pravilnog i potpunog informiranja javnosti a vezano za događaj od 10.02.2024. godine i pogrešno prezentiranih činjenica u kojima je navedeno da je “o svemu” upoznat dežurni tužilac, informiramo javnost da na osnovu okolnosti svakog konkretnog slučaja tužilac vrši kvalifikaciju djela i postupa na osnovu dostavljenih informacija i utvrđenih činjenica od policijskih službenika koji su na terenu.

U konkretnom slučaju, radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, nakon dodatnih provjera policijskih službenika MUP-a KS, dostavljanja potpune i sveobuhvatne informacije, kvalificiran je događaj u kojem je utvrđeno postojanje krivičnog djela nepružanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi”, naveli su iz Tužilaštva.

Podsjećamo, državljanin Albanije je u subotu udario dječaka u blizini tramvajske stanice Socijalno, a nakon toga pobjegao s lica mjesta, ali je odlukom dežurnog tužioca prvobitno bilo odlučeno samo da se prekršajno kazni.

Tek kasnije, naređeno je da se on uhapsi i privede u prostorije za zadržavanje MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79