Zatražen pritvor za muškarca koji je pokušao ući u prostorije Face TV-a

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu jednomjesečni pritvor Abdulahu Hajdareviću, osumnjičenom da je prije dva dana pokuao ući u prostorije Face TV-a u Sarajevu te je i ranije prijetio novinarima ove redakcije.

Kako su naveli iz Tužilaštva KS, Hajdareviću se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela”, naveli su iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Abdulaha Hajdarevića (1981.) iz Sarajeva su nakon prijave S.H. zbog ugrožavanja sigurnosti, uhapsili policijski službenici zato što je prije dvije noći pokušao ući u prostorije Face TV-a, a i ranije je slao prijetnje smrću uposlenima na ovoj televiziji. On je jučer predat u nadležnost Tužilaštva KS nakon provedene kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS.

Vlasnik i direktor Face TV-a Senad Hadžifejzović je sinoć u svojoj emisiji govorio o prijetnjama te otkrio da je i njemu i njegovoj porodici prijećeno kao i to da je i ranije doživio fizički napad.

Ko je Abdulah Hajdarević: Podržava Konakovića, napada Hadžifejzovića?

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79