Zatražen pritvor za osam dilera slobode lišenih u akciji “Kod”

Foto: MUP RS

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je mjere pritvora protiv slobode lišenih u akciji “Kode”: B.R., B.M. D.B., A H., D.C., E.M., I.C. i D.P.

Nezvanično, radi se o Bojanu Rističeviću, Borisu Mitroviću Gilmaru, Daliboru Bambarezu, Aleksandru Hršum, Danilu Cicoviću, Emini Mašić, Igoru Cicoviću i Dragomiru Pandureviću.

(FOTO) Detalji akcije “Kod”: Poznata imena uhapšenih, radi se o grupi Darka Eleza!

Kako je saopšteno iz tužilaštva, prijedlog je upućen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu, a osumnjičene terete da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i prikrivanje.

Inače, akcijom je bilo obuhvaćeno 15 osoba, privedeno 14, ali su neki od njih nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode.

Podsjećamo, policijska akcija kodnog naziva “Kode” koja je vođena na osnovu informacija dobijenih analizom “Sky” aplikacije usmjerena je protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarali kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga, te na taj način protivpravno stekli imovinsku korist u vrijednosti od 2.750.000 KM.

– Razlozi za predlaganje mjere pritvora za lica B.R., B.M., D.B., A.H., D.C., E.M., I. C. i D. P. sastoje se u tome da postoje okolnosti koje ukazuju, na opasnost od bjekstva osumnjičenih da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađu na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna- navode iz Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79